P. Paška ospravedlnil prvý deň absencie I. Mikloša, ktorý bol v Londýne

NETKY.SK • 14 August 2012, 13:40 • 2 min
P. Paška ospravedlnil prvý deň absencie I. Mikloša, ktorý bol v Londýne

P. Paška ospravedlnil prvý deň absencie I.

slovakia

left justify in out

img

Predseda Národnej rady SR Pavol Paška (Smer-SD) ospravedlnil neúčasť poslanca SDKÚ-DS Ivana Mikloša na schôdzi parlamentu z 31. júla. Exminister financií pre denník Sme potvrdil, že bol vtedy na súkromnej zahraničnej ceste v Londýne, kde sa bol pozrieť na olympiádu.
      Mikloš na schôdzi chýbal aj ďalšie tri rokovacie dni, teda až do 3. augusta. Paškove rozhodnutia o týchto absenciách ešte na stránke NR SR nie sú. Keďže dôvod Miklošovej neúčasti bol všetky štyri dni rovnaký, možno predpokladať, že Paška mu ospravedlní aj zvyšné dni.
      Ivan Mikloš najskôr dostal ospravedlnenie od predsedu poslaneckého klubu SDKÚ-DS Ľudovíta Kaníka. Posledné slovo však má šéf parlamentu. Podľa rokovacieho poriadku možno ospravedlniť poslanca z rokovania pre chorobu alebo iný závažný dôvod. Ak by Paška Miklošovi neospravedlnil všetky štyri dni, poslanec by prišiel o mesačný plat vrátane paušálnych náhrad.
      Mikloš v rozhovore pre denník Sme uviedol, že cestu do Londýna mal naplánovanú v januári alebo vo februári, "keď som samozrejme nemohol vedieť, že bude zasadnutie parlamentu". Skutočnosť, že schôdza bude aj v lete, bola zverejnená v apríli.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona