P. PAŠKA: Budem sa pýtať na to, ako sa A. Bubeníková dostala do komisie

NETKY.SK • 3 August 2012, 11:22 • 2 min
P. PAŠKA: Budem sa pýtať na to, ako sa A. Bubeníková dostala do komisie

P. PAŠKA Budem sa pýtať na to, ako sa A.

slovakia

left justify in out

img

Je na mieste, aby sa verejnosť pýtala na to, či Anna Bubeníková, známa zo spisu Gorila, má morálne právo vystupovať ako reprezentantka Slovenska v komisii, ktorá radí Grékom pri privatizácii. Uviedol to dnes predseda Národnej rady SR Pavol Paška (Smer-SD). Zároveň však podotkol, že z trestnoprávneho hľadiska nič takejto nominácii nebráni.
      "Nepoznám ten mechanizmus, predpokladám však, že jej nominácia vyšla ešte z predchádzajúcej vlády a z jej veľmi úzkych vzťahov najmä s Ivanom Miklošom (SDKÚ-DS), bývalým ministrom financií. Budem sa informovať u pána premiéra, či je to nominácia štátu, vlády, alebo je to len individuálna nominácia, dajme tomu súkromného finančného sektora, v ktorom pôsobila. Podľa toho budeme samozrejme hľadať možnosti, ako to ovplyvniť," uviedol Paška.
      Na členstvo Bubeníkovej v spomínanej komisii upozornila TV Markíza. Bývalá šéfka Fondu národného majetku (FNM) sa stala jednou z troch členiek komisie, ktorú vytvorila Európska komisia, Európska centrálna banka a Medzinárodný menový fond. Grékom má radiť, ako predať štátny majetok a splatiť dlhy. Pomáha nielen s tvorbou zákonov, ale aj s vytvorením príslušných inštitúcií. Vybrať ju mali ešte pred vypuknutím kauzy Gorila na základe jej skúseností z pôsobenia vo FNM. V januári bola pritom z tejto inštitúcie rozhodnutím vlády Ivety Radičovej odvolaná.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies