P. KAŽIMÍR: Novela sprísni výber poplatkov za vedenie úverových účtov

NETKY.SK • 6 Február 2013, 13:19 • 2 min
P. KAŽIMÍR: Novela sprísni výber poplatkov za vedenie úverových účtov

P. KAŽIMÍR Novela sprísni výber poplatkov za vedenie úverových účtov - Politika Pripravovanou novelou zákona o bankách sa podľa ministra financií SR Petra Kažimíra (Smer-SD) sprísni vyberanie poplatkov bankami za vedenie hypotekárnych a iných úverových úč

slovakia

left justify in out

img

Pripravovanou novelou zákona o bankách sa podľa ministra financií SR Petra Kažimíra (Smer-SD) sprísni vyberanie poplatkov bankami za vedenie hypotekárnych a iných úverových účtov.

"V novele zákona budeme reagovať aj na vývoj v Európe, ktorý sa týka poplatkov za vedenie úverových účtov," uviedol po dnešnom rokovaní vládneho kabinetu Kažimír.

"Môžem oznámiť, že pripravujeme formuláciu v zákone neumožňujúcu bankám od klientov, ktorí majú v bankách vedené úverové účty, žiadať poplatky bez toho, aby nedali svojim klientom nejakú pridanú hodnotu alebo bez toho, aby s tým klienti súhlasili," priblížil.

Minister zároveň spresnil, že v priebehu dvoch týždňov by predmetný zákon mohol byť zverejnený a verejne pripomienkovaný. 

"Veľmi rád by som stihol už schôdzu Národnej rady SR na prelome februára a marca 2013," odpovedal Kažimír na otázku, kedy by sa mala novela dostať do parlamentu.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies