P. Kažimír: Momentálne nepracujeme na znížení DPH v cestovnom ruchu

NETKY.SK • 7 Marec 2018, 15:28 • 2 min
P. Kažimír: Momentálne nepracujeme na znížení DPH v cestovnom ruchu

BRATISLAVA - Ministerstvo financií momentálne nepracuje na znížení sadzby dane z pridanej hodnoty (DPH) na služby v cestovnom ruchu. Po stredajšom zasadnutí vlády to uviedol minister financií Peter Kažimír (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

"Nepracujeme na takomto koncepte," konštatoval Kažimír. Zníženie sadzby DPH na služby v cestovnom ruchu pritom už dlhšie požaduje Zväz cestovného ruchu (ZCR) SR.

 

Najnovšie túto požiadavku vzniesli predstavitelia zväzu v utorok na tlačovej konferencii v Bratislave. "Potrebujeme niekoľko zásadných zmien. Napríklad jednou z nich by mohlo byť zníženie sadzby dane z pridanej hodnoty (DPH)," uviedol prezident ZCR SR Marek Harbuľák.

 

Slovensko je totiž podľa zväzu jednou z troch európskych krajín, ktoré nemajú zníženú sadzbu na služby v cestovnom ruchu. Predstavitelia zväzu argumentovali, že subjekty pôsobiace v cestovnom ruchu trápia príliš vysoké náklady. Napríklad aj vyššie príplatky za prácu v noci a počas víkendov, či ďalšie legislatívne opatrenia.

 

To brzdí podľa ZCR SR investície v turizme a rast zamestnanosti. Cestovný ruch tak podľa zväzu stagnuje a služby v turizme prestávajú byť konkurencieschopné. Zväz preto navrhoval niekoľko opatrení a jedným z nich bolo aj zníženie sadzby DPH.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies