P. Kažimír hľadá zástupcov do štátnych firiem cez web profesia.sk

NETKY.SK • 21 Jún 2012, 07:26 • 2 min
P. Kažimír hľadá zástupcov do štátnych firiem cez web profesia.sk

P. Kažimír hľadá zástupcov do štátnych firiem cez web profesia.

slovakia

left justify in out

img

Rezort financií hľadá zástupcov do štátnych firiem cez web profesia.sk. Na webe s pracovnými ponukami ministerstvo napríklad ponúka voľnú pozíciu generálneho riaditeľa Tiposu, členov predstavenstva tejto lotériovej spoločnosti i riaditeľov úsekov v Slovenskej záručnej a rozvojovej banke.
      "Plníme uznesenie bývalej vlády, t.z. robíme výberové konania. V prípade ministerstva financií sme sa rozhodli pre stránku profesia.sk. Tam sú zverejnené nároky aj funkcie, kde sa ľudia môžu hlásiť," uviedol na dnešnom brífingu minister financií Peter Kažimír (Smer-SD). Dodal, že nevie, koľko ľudí už doposiaľ o funkcie prejavilo záujem. Výber by podľa neho mal byť uzavretý do dvoch až troch týždňov. Výberová komisia ministrovi odporučí skupinu ľudí, z ktorej napokon vyberie sám. "Musím vás ubezpečiť, že zodpovednosť je na konci na mne. Čiže, ja si vyberiem," doplnil.
      Šéf rezortu odvolal z funkcie šéfa Tiposu Miloša Ronca ešte v apríli. Dôvodom bol vyplatenie odmien vo výške asi 80.000 eur na základe hospodárskeho výsledku, ktoré podľa Kažimíra dosiahol rozpustením rezervy zhromaždenej kvôli dlhodobému súdnemu sporu spoločnosti. "Takéto pokútne nafukovanie hospodárskeho výsledku, aby sme si mohli vyplácať odmeny čírou náhodou pár dní po voľbách - myslím, že som mal právo na takéto rozhodnutie," zdôvodnil minister. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona