P. Hrušovského by za prezidenta mohli podporiť SDKÚ-DS a Most-Híd

NETKY.SK • 8 Júl 2012, 23:37 • 2 min
P. Hrušovského by za prezidenta mohli podporiť SDKÚ-DS a Most-Híd

P. Hrušovského by za prezidenta mohli podporiť SDKÚ-DS a Most-Híd - Politika V kruhu stredopravých strán sa údajne vedú rozhovory o tom, že by Pavla Hrušovského (KDH) v boji o prezidentskú funkciu podporili aj strany SDKÚ-DS a Most-Híd.

slovakia

left justify in out

img

V kruhu stredopravých strán sa údajne vedú rozhovory o tom, že by Pavla Hrušovského (KDH) v boji o prezidentskú funkciu podporili aj strany SDKÚ-DS a Most-Híd. Informovala o tom dnes televízia TA3 s tým, že takéto rokovanie jej potvrdil poslanec KDH Alojz Přidal. Z radov kresťanských demokratov by tak do boja o post hlavy štátu išli dvaja kandidáti. Svoj záujem už totiž avizoval Ján Čarnogurský.
      Hrušovský má podľa TA3 ambíciu byť opozičným kandidátom strán KDH, SDKÚ-DS a Mosta-Híd. "Tieto rokovania nie sú dokončené, ja nemám všetky informácie, ťažko sa mi vyjadruje," povedal pre televíziu Přidal. Samotný Hrušovský to označil za mediálne špekulácie, ku ktorým sa nebude vyjadrovať.
      Líder SDKÚ-DS Pavol Frešo hovorí, že prvým vážnym testom spolupráce stredopravých strán budú voľby do vyšších územných celkov na jeseň 2013. "Úspech v nich bude dobrým odrazovým mostíkom aj pre hľadanie spoločného kandidáta na prezidenta," uviedol.
      Predseda poslaneckého klubu Mosta-Híd László Solymos však rokovania poprel. "Zatiaľ o tom nerokujeme, treba širšiu dohodu," vyhlásil.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies