P. Hrušovský vidí ako najpravdepodobnejšie východisko predčasné voľby

NETKY.SK • 12 Október 2011, 23:56 • 2 min
P. Hrušovský vidí ako najpravdepodobnejšie východisko predčasné voľby

P. Hrušovský vidí ako najpravdepodobnejšie východisko predčasné voľby

slovakia

left justify in out

img

Predseda poslaneckého klubu KDH Pavol Hrušovský vidí ako najpravdepodobnejšiu možnosť po utorkovom (11.10.) páde vlády predčasné voľby. Povedal to dnes študentom z Levíc, ktorí prišli do Národnej rady SR na exkurziu. Takýto scenár predpokladá aj poslanec SDKÚ-DS, ktorý nechcel byť menovaný.
"Slovensko nemá skúsenosti s nejakými úradníckymi vládami. Mohla by vzniknúť vláda zo strán, ktoré majú väčšinu v parlamente, ale nechcem o tom polemizovať," povedal Hrušovský študentom.
Za skrátenie volebného obdobia by muselo v pléne zahlasovať minimálne 90 poslancov. Súčasný kabinet Ivety Radičovej (SDKÚ-DS) bude riadiť krajinu dovtedy, kým prezident Ivan Gašparovič nevymenuje novú vládu.
Radičovej kabinet padol v utorok po tom, ako poslanci neschválili euroval a tým pádom nevyslovili vláde dôveru. Za podporu záchranného mechanizmu hlasovali podľa očakávania všetci prítomní poslanci SDKÚ-DS, KDH aj Mosta-Híd. Všetci poslanci za SaS vytiahli svoje hlasovacie karty, euroval podporil len Martin Fecko. Kartu si vytiahol aj šéf Obyčajných ľudí Igor Matovič a traja poslanci za OKS, kladne hlasoval len konzervatívec František Šebej. Opozičný Smer-SD nehlasoval, SNS bola proti.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies