P. Gajdoš: Vojenská polícia bude môcť previnilcov po novom aj pokutovať

NETKY.SK • 17 Október 2018, 15:49 • 2 min
P. Gajdoš: Vojenská polícia bude môcť previnilcov po novom aj pokutovať

BRATISLAVA - Vojenská polícia by mala mať po novom kompetenciu človeka, ktorý neoprávnene vstúpi do vojenského objektu, za tento čin aj pokutovať v blokovom konaní a zadržať ho.

slovakia

left justify in out

V súčasnosti ho môže z objektu len vyviesť a legitimovať. Po rokovaní vlády SR to povedal minister obrany Peter Gajdoš (SNS), ktorému na zasadnutí kabinetu prešla novela zákona o Vojenskej polícii.

 

Táto zložka bude môcť zadržať aj osoby, ktoré používajú drony nad vojenskými objektmi. Jej novou kompetenciou bude tiež možnosť sankcionovať ľudí, ktorí neoprávnene používajú a zneužívajú rovnošatu s označením Vojenská polícia.

 

"Chceme zabrániť rôznym polovojenským skupinám s nejasným cieľom hrať sa na profesionálnych vojakov a vojačikov. Smerujeme tiež k tomu, aby sme zabránili nejasnej militarizácii v našej spoločnosti," ozrejmil Gajdoš

 

Novela zákona o Vojenskej polícii teraz smeruje do parlamentu. Ak bude schválená, účinná má byť od apríla 2019.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona