P. Gajdoš odchádza do NATO, na jeho miesto nastupuje J. Vývlek

NETKY.SK • 14 September 2010, 11:01 • 2 min
P. Gajdoš odchádza do NATO, na jeho miesto nastupuje J. Vývlek

P. Gajdoš odchádza do NATO, na jeho miesto nastupuje J. Vývlek

slovakia

left justify in out

img

Na poste zástupcu náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl (OS) SR dnes generálporučíka Petra Gajdoša, ktorý bude pôsobiť vo funkcii národného vojenského predstaviteľa na veliteľstve NATO, vystriedal doterajší veliteľ pozemných síl generálmajor Jaroslav Vývlek. "Týmto odovzdaním funkcie sme naplnili tzv. rotáciu kádrov, čo je princíp, ktorý uplatňujeme v OS SR," povedal po slávnostnom odovzdaní funkcie zástupcu náčelníka Generálneho štábu OS SR minister obrany Ľubomír Galko (SaS).
"Myslím, že obidve voľby sú dobré. Pán generálporučík Gajdoš ide zbierať medzinárodné skúsenosti. Pán generálmajor Vývlek sa ako veliteľ pozemných síl pričinil o ich vysoký kredit," povedal minister. Vyzdvihol tak účasť príslušníkov pozemných síl na medzinárodných misiách, ako aj ich zásahy v prípadoch živelných pohrôm, ako boli naposledy povodne na strednom a východnom Slovensku.
"Ide skutočne o akt, ktorý je prirodzený, aj keď sa to všetko akosi nakopilo v tomto roku. Najdôležitejšie výmeny na najdôležitejších pozíciách v OS SR sa udiali v tomto roku a väčšina z nich po nástupe novej vlády a nového ministra obrany," reagoval náčelník Generálneho štábu OS SR generálporučík Ľubomír Bulík. "Napriek tomu som pevne presvedčený, že ľudia, ktorí boli dosadení do týchto pozícií, sú skúsení a pripravení na to, aby zvládli kontinuitu z hľadiska rozvoja OS SR," dodal.
"Od pána Vývleka očakávam udržanie kontinuity, pretože OS SR pod vedením pána Bulíka majú vysoký kredit. Očakávam, že pán Vývlek mu bude rovnakou oporou, ako mu bol pán Gajdoš," doplnil Bulíkove slová minister obrany.
Bulík očakáva, že jeho komunikácia s Gajdošom neskončí nástupom do funkcie v NATO. "S pánom generálporučíkom sa vôbec nelúčim, bude mojím najbližším spolupracovníkom na poste národného predstaviteľa v Bruseli," odpovedal na otázku, ako hodnotí po šiestich rokoch ukončenie spolupráce s Gajdošom v generálnom štábe.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies