P. Frešo má podporu 20 miestnych zväzov, L. Žitňanská dosiaľ troch

NETKY.SK • 17 Apríl 2012, 11:45 • 2 min
P. Frešo má podporu 20 miestnych zväzov, L. Žitňanská dosiaľ troch

P. Frešo má podporu 20 miestnych zväzov, L. Žitňanská dosiaľ troch

slovakia

left justify in out

img

img

Lucia Žitňanská je stále jedinou kandidátkou na predsedu SDKÚ-DS po Mikulášovi Dzurindovi. Do tejto chvíle ju však na úrovni konferencií miestnych zväzov SDKÚ-DS podporili iba tri z hlavného mesta Bratislavy. Potenciálneho kandidáta Pavla Freša už podporilo 20 miestnych zväzov z celého Slovenska.
      Po desiatich miestnych zväzoch v Senici, Malackách, Brezne, Revúcej, Lopašove, Jablonici, Gajaroch, Malej Ide, Veľkom Šariši a Vajnoroch sa dnes pridali ďalšie. Medzi nimi aj šesť miestnych zväzov zo Stropkovského okresu. „Na zasadnutí okresnej rady v Stropkove sme diskutovali o ďalšom fungovaní strany a zhodli sme sa na tom, že najlepšou voľbou pre stranu je Pavol Frešo, ktorému sme vyjadrili podporu,“ povedal dnes pre TASR predseda Okresnej rady SDKÚ-DS v Stropkove Jaroslav Prokopovič.
      Pavol Frešo získal podporu aj v Skalici, Holíči, Rovensku a Stupave. „Je zrejmé, že znovuzískanie dôvery je potrebné. Členovia nášho miestneho zväzu sa vyslovili, že podľa nich má SDKÚ-DS šancu pod taktovkou Pavla Freša,“ uviedol predseda miestneho zväzu v Holíči Roman Hrnčírik.
      Predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo do tejto chvíle svoju kandidatúru neohlásil. "Je dôležité, aby impulz prišiel zdola a v prípade, že bude podpora radových členov SDKÚ-DS, budem sa o túto funkciu uchádzať v spravodlivom súboji," uviedol.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies