P. ŠŤASTNÝ: Dám 10.000 eur, keď mi niekto donesie ukradnuté dresy

NETKY.SK • 12 Máj 2011, 12:18 • 2 min
P. ŠŤASTNÝ: Dám 10.000 eur, keď mi niekto donesie ukradnuté dresy

P. ŠŤASTNÝ: Dám 10.000 eur, keď mi niekto donesie ukradnuté dresy

slovakia

left justify in out

img

Hokejová legenda a europoslanec Peter Šťastný si nedokáže predstaviť, žeby sa jeho päť ukradnutých hokejových dresov vôbec nenašlo. Po ich zmiznutí zostal v šoku. "Jeden takýto dres sa predáva za 5000 dolárov, možno viac, ale pre mňa to má ďaleko väčšiu hodnotu," reagoval dnes pre TASR s tým, že každý dres nesie jeho DNA a predstavuje spomienku na vybojované zlato či šampionáty.
      Zberateľsky cenné dresy zmizli podľa polície v pondelok (9. mája) v čase medzi 04.30 a 8.30 h z pivničných priestorov ministerstva zahraničných vecí. Škodu vyčíslili na vyše 266 eur.
      Europoslanca táto suma prekvapila. Povedal, že tomu, kto mu ich prinesie, dá 10.000 eur. "To sú zberateľské hodnoty, ako handra to má hodnotu, ja neviem, možno 15 eur."
      Šťastný si nemyslí, že zlyhali bezpečnostné opatrenia. "Bolo tam zo desať strážnikov, tam to bolo zabezpečené zo všetkých strán. Niekto si robí žarty a chce ukázať, že si môžu robiť v tomto štáte, čo chcú."
      Krádež mu nahlásili tí, ktorí si dresy požičali. "Boli v šoku, všetci boli v šoku, lebo tí ľudia rozumejú, akú majú hodnotu," opísal Šťastný.
      Dresy neboli vystavené vo vitríne, boli naaranžované voľne spolu s hokejkami, tie však nezmizli. "Našťastie zlaté medaily a zlatý prsteň boli zavreté v takom poklope," povedal Šťastný.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona