Ozzy Osbourne a Slipknot zorganizujú spoločný festival

NETKY.SK • 13 Máj 2016, 11:20 • 2 min
Ozzy Osbourne a Slipknot zorganizujú spoločný festival

LONDÝN - Anglický spevák Ozzy Osbourne a americká rocková kapela Slipknot oznámili, že na jeseň zorganizujú spoločný festival. Podujatie s názvom Ozzfest Meets Knotfest sa uskutoční 24. a 25 septembra v kalifornskom meste San Bernardino, pričom pôjde o spojenie Osbournovho festivalu Ozzfest a podujatia Knotfest, ktoré organizujú členovia Slipknot.

slovakia

left justify in out

Headlinerom sobotného programu bude Osbournova kapela Black Sabbath, zatiaľ čo Slipknot zahrajú v nedeľu na záver festivalu. Celkovo počas víkendu vystúpi viac než 40 interpretov, medzi ktorými sú napríklad Disturbed, Megadeth, Opeth, Black Label Society, Children of Bodom, Hatebeed, Death Cross, Municipal Waste, Kataklysm and Nails, Slayer, Amon Amarth, Anthrax, Suicide Silence, Emmure či Butcher Babies. "Prišli sme spôsobiť skazu a vytvoriť históriu. Šialenstvo sa môže začať," uviedol na tlačovej konferencii 67-ročný Osbourne. "Hrať s Black Sabbath je vždy poctou. Spojenie našich dvoch festivalov bude legendárny zážitok, ktorý zmení životy našich fanúšikov. Sme nadšení, že znova spojíme všetky rodiny," dodal perkusionista Shawn Crahan zo Slipknot.

 

John Michael "Ozzy" Osbourne sa preslávil ako spevák spomínanej heavymetalovej kapely Black Sabbath, ktorá vznikla v roku 1968 v Birminghame. Po vydaní ôsmeho albumu Never Say Die! (1978) ho však pre alkoholovú a drogovú závislosť zo skupiny vyhodili. Ďalšiu štúdiovku s Black Sabbath vydal až v roku 2013. Nahrávka, ktorá debutovala na prvej priečke UK Chartu, má názov 13. Ako sólový umelec vydal jedenásť albumov, pričom zatiaľ posledný Scream uviedol na trh v júni 2010. Na konte má tiež niekoľko koncertných záznamov, kompilácií alebo EP nahrávok. Hudobník, ktorý spolu so svojou rodinou účinkoval v reality šou Osbournovci (2002 - 2005), získal množstvo ocenení. V roku 2006 ho ako člena Black Sabbath uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

 

Slipknot vznikli v roku 1995 v Iowe a debutovali o štyri roky neskôr eponymným albumom. Nasledovali štúdiovky Iowa (2001), Vol. 3: (The Subliminal Verses) (2004), All Hope Is Gone (2008) a .5: The Gray Chapter (2014). Posledné dva spomínané albumy sa dostali na prvú priečku amerického rebríčka Billboard 200. Kapela si vyslúžila desať nominácií na hudobné ceny Grammy, z ktorých jednu v roku 2006 premenila na víťazstvo, keď ju v kategórii Najlepší metalový výkon ocenili za skladbu Before I Forget.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona