Ozerov: Ak Čierna Hora vstúpi do NATO, Rusko s ňou ukončí spoločné projekty

NETKY.SK • 2 December 2015, 12:12 • 2 min
Ozerov: Ak Čierna Hora vstúpi do NATO, Rusko s ňou ukončí spoločné projekty

MOSKVA - Rusko ukončí spoločné projekty s Čiernou Horou - vrátane vojensko-technických -, ak táto balkánska krajina vstúpi do Severoatlantickej aliancie.

slovakia

left justify in out

Pre agentúru RIA Novosti to dnes uviedol Viktor Ozerov, predseda výboru ruskej Rady federácie pre obranu a bezpečnosť. "Čierna hora sa počnúc dneškom stáva pre Rusko krajinou, ktorá je potenciálnym účastníkom bezpečnostnej hrozby pre našu krajinu," povedal Ozerov, šéf výboru Rady federácie, ktorá je hornou komorou ruského parlamentu.

 

Jeho slová zazneli krátko po tom, čo sa dnes ministri zahraničných vecí členských štátov NATO dohodli v Bruseli na pozvaní Čiernej Hory do tejto vojenskej aliancie, aby sa tak stala jej 29. členom. Rusko však už dávnejšie varovalo, že prijatie Čiernej Hory do aliancie bude škodlivé pre európsku bezpečnosť a zvýši napätie vo vzťahoch medzi Moskvou a NATO, poznamenala agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies