Ozdravný plán VšZP neobsahuje žiadne opatrenia proti pacientovi, ubezpečuje Drucker

NETKY.SK • 28 Február 2017, 17:10 • 2 min
Ozdravný plán VšZP neobsahuje žiadne opatrenia proti pacientovi, ubezpečuje Drucker

BRATISLAVA - Ozdravný plán Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) neobsahuje žiadne opatrenia, ktoré by išli proti pacientovi. Vyhlásil to minister zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant Smer-SD) po stretnutí s premiérom SR Robertom Ficom.

slovakia

left justify in out

"Vyjadril som sa dosť jasne niekoľkokrát, že nemôžeme robiť úspory, ktorých cieľom je šetrenie na pacientovi, ale že chceme robiť redistribúciu zdrojov tam, kde to má význam," povedal šéf rezortu.

Minister zdôraznil, že minulotýždňové informácie o možnom odopretí liečby pre niektoré skupiny obyvateľov, či už ide o ľudí s poruchou zraku, alebo s hepatitídou, rezort dementoval. Návrhy sa podľa neho nezakladajú na pravde a neprešli by cez neho. "Zdravotná poisťovňa má záujem, aby sa stabilizovala. Je to naša základná poisťovňa, štátna poisťovňa, ktorá poskytuje najkvalitnejšie služby v oblasti zdravotníctva. Nemôžeme dopustiť, aby sme takéto dezinformácie ďalej podporovali," vyhlásil Drucker.

Šéf rezortu opäť zopakoval, že ktorákoľvek zo zdravotných poisťovní navrhuje rôzne podnety kategorizačnej komisii. "Minulý rok ich Všeobecná zdravotná poisťovňa navrhla, myslím, že 14, tento rok ich navrhla dokonca už šesť. Sú to rôzne návrhy v oblasti indikačných obmedzení, ktoré prerokovávajú odborníci," poznamenal minister s tým, že ani v jednom nebolo povedané, že by mala byť odopretá liečba. "Išlo o zmenu indikačných kritérií, čisto odborná téma. Vznikla z toho, žiaľ, až politická téma, ktorá má zastrašiť obyvateľov," povedal Drucker.

Fico avizoval, že minister zdravotníctva by mal v najbližšom období predstaviť na koaličnej rade kroky, ktoré uskutočnil a plány na najbližšie obdobie. "Minister svojím pôsobením za ostatný rok absolútne vymazal akékoľvek pochybnosti o transparentnosti nakladania s verejnými prostriedkami v rezorte zdravotníctva," vyhlásil premiér.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona