Ozdobou mítingu P-T-S bude kladivárska súťaž!

NETKY.SK • 16 Jún 2017, 15:11 • 2 min
Ozdobou mítingu P-T-S bude kladivárska súťaž!

Šamorín - Ozdobou 52. ročníka medzinárodného atletického mítingu Pravda - Televízia - Slovnaft (P - T - S), ktorý sa uskutoční v sobotu 17. júna v multišportovom areáli v Šamoríne, bude súťaž kladivárov. Premiérovo sa na Slovensku predstaví svetová špička v rámci seriálu IAAF Hammer Throw Challenge.

slovakia

left justify in out

Medzi ženami je jasnou favoritkou Poľka Anita Wlodarczyková, u mužov je najväčším adeptom na triumf Poliak Pawel Fajdek, domáci reprezentant Marcel Lomnický si trúfa skončiť hneď za ním.

 

Na piatom podujatí v rámci tohtoročného seriálu kladivárov sa bojuje nielen o finančné odmeny, ale aj o body do rebríčka. Lomnický zatiaľ figuruje v priebežnom rebríčku na deviatej pozícii. "Som fyzicky dobre pripravený, v posledných pretekoch som sa trápil technicky. Dúfam, že pred domácim publikom budem mať lepší deň. O výkone ťažko hovoriť, rád by som sa priblížil k sezónnemu maximu, možno ho aj prekonal. Zaujíma ma druhé miesto, keďže Pawel Fajdek je výrazne lepší ako ostatní. Pred domácim publikom by som bol spokojný s druhým miestom," uviedol pred pretekmi slovenský kladivár.

 

Lomnický chce atakovať pred domácimi fanúšikmi pódiové umiestnenie, pre čo najlepšie výkony sa postaral tiež o zlepšenie kruhu, v ktorom budú pretekári hádzať: "Minulý rok som sa sťažoval na nový kruh, bol trochu pomalý, ale minulý týždeň som tu bol, aby sme ho trochu vybrúsili. Tento rok by to mohlo byť lepšie." Tohtoročným maximom Slováka je aprílových 77,92 metra z amerického Coral Gables.

 

U žien sa očakáva triumf aktuálnej držiteľky svetového rekordu, olympijskej víťazky z Ria de Janeira a majsterky sveta Wlodarczykovej: "Forma je dobrá, čakám na výkon cez 80 metrov. Možno sa to podarí v sobotu, bude tu dobrá konkurencia."

 

Priebežná líderka IAAF Hammer Throw Challenge bude atakovať doterajší rekord mítingu, ktorý je 77,70 m. V tejto sezóne zatiaľ prekvapujúco ešte ani raz nehodila cez hranicu 80 metrov. Podľa Poľky je technika dobrá, len má za sebou sériu ťažkých tréningov.

 

Päťdesiaty druhý ročník atletického mítingu P – T – S sa uskutoční v športovom areáli v Šamoríne v sobotu 17. júna 2017, ženská časť kladivárskej súťaže je na programe o 13.15 h, muži začnú o 15.05 h.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies