Ozbrojený muž zastrelil sudcu najvyššieho súdu Dagestanu

NETKY.SK • 16 Január 2013, 07:48 • 2 min
Ozbrojený muž zastrelil sudcu najvyššieho súdu Dagestanu

Ozbrojený muž zastrelil sudcu najvyššieho súdu Dagestanu - Krimi Ozbrojený muž dnes zastrelil vysokopostaveného sudcu v centre hlavného mesta Dagestanu, autonómnej republiky v Ruskej federácii, zmietajúcej sa v násilí. Informovali o tom predstavitelia mie

slovakia

left justify in out

imgOzbrojený muž dnes zastrelil vysokopostaveného sudcu v centre hlavného mesta Dagestanu, autonómnej republiky v Ruskej federácii, zmietajúcej sa v násilí. 

Informovali o tom predstavitelia miestnej polície a justície, ktorých citovala tlačová agentúra Reuters.

Útočník spustil v metropole Machačkala z tesnej blízkosti paľbu na sudcu najvyššieho dagestanského súdu Magomeda Magomedova a ušiel z miesta činu. 

Prevažne moslimský Dagestan v nepokojnom severnom Kaukaze trpí častými streleckými a bombovými útokmi, z ktorých mnohé sú namierené proti polícii, štátnym predstaviteľom alebo umierneným duchovným.

Väčšina násilia sa pripisuje islamistickému povstaniu, ktoré má korene v postsovietskych separatistických vojnách v susednom Čečensku.

Časť násilia v Dagestane, ktorý leží na pobreží Kaspického mora, súvisí aj s obchodnými spormi a napätím medzi rivalmi v autonómnej republike, kde žijú desiatky etnických skupín.

Militanti v severnom Kaukaze vyhlasujú, že bojujú za samostatný islamský štát v pásme autonómnych republík popri južnej hranici Ruska. Aktivisti za ľudské práva tvrdia, že povstanie živí najmä chudoba a hnev voči policajným praktikám.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona