Ozbrojený dron zabil šiestich kurdských militantov

NETKY.SK • 20 Júl 2017, 17:51 • 2 min
Ozbrojený dron zabil šiestich kurdských militantov

ANKARA - Turecké bezpečnostné sily použili ozbrojený dron, aby lokalizovali a zabili šiestich kurdských militantov, ktorí boli údajne zodpovední za únos a zabitie učiteľa na juhovýchode Turecka.

slovakia

left justify in out

Úrad guvernéra provincie Tunceli vo štvrtok informoval, že šiesti militanti boli zabití neďaleko mesta Nazimiye. Minister vnútra Süleyman Soylu prostredníctvom Twitteru uviedol, že "naši hrdinovia pomstili umučeného učiteľa."

Učiteľa Necmettina Yilmaza podľa podozrení vlády uniesli a zastrelili povstalci zo zakázanej Kurdskej strany pracujúcich (PKK) 16. júna, keď cestoval z provincie Tunceli do svojho bydliska v severnom Turecku. Jeho telo sa našlo o týždeň neskôr.

 

PKK vedie v juhovýchodnom Turecku povstanie trvajúce už tri desaťročia. Násilnosti opätovne vypukli v roku 2015 po stroskotaní dva roky trvajúceho mierového procesu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies