Ozbrojení lupiči pozabíjali 48 dedinčanov

NETKY.SK • 19 Jún 2013, 17:42 • 2 min
Ozbrojení lupiči pozabíjali 48 dedinčanov

KANO - Ozbrojení lupiči operujúci na severozápade Nigérie v noci z utorka na stredu zaútočili na jednu z tamojších dedín, kde podľa polície postrieľali 48 ľudí v rámci pomsty za to, že sa pred nimi pokúsili ochrániť vytvorením vlastných hliadok.

slovakia

left justify in out

Policajný komisár Akila Usman uviedol, že terčom útoku nešpecifikovanej skupiny bola dedina Kizara na území štátu Zamfara, kde ozbrojenci chodili po domoch a likvidovali členov stráže spolu s ich rodinami. Medzi obeťami masakry je podľa neho muž označovaný za veliteľa hliadok, ale aj miestny imám.

Hovorca provinčnej vlády Ibrahim Birnin-Magaji pre tlačovú agentúru AFP uviedol, že páchateľmi boli zrejme "zlodeji dobytka, ktorí terorizujú štát už nejaký čas". Niekoľko desiatok ozbrojencov prišlo do dediny na motorkách, pričom niektorí z nich podľa hovorcu najskôr vyšli na priľahlý kopec, odkiaľ strieľali na všetkých dedinčanov bez rozdielu. Pred odchodom tiež podpálili zatiaľ neznámy počet obydlí. Obyvateľom pritom nepomohol ani zásah polície, ktorú ozbrojenci "premohli svojou väčšou palebnou silou", dodal hovorca.

Nigérijský štát Zamfara je známy častými ozbrojenými lúpežami a mnohé dediny si tak musia vytvárať vlastnú stráž, čo niekedy vedie k súbojom a následným odvetám.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies