Ozbrojené sily Ukrajiny vykonávajú aktívne útočné akcie na prístupoch k Donecku

NETKY.SK • 23 Máj 2018, 06:00 • 2 min
Ozbrojené sily Ukrajiny vykonávajú aktívne útočné akcie na prístupoch k Donecku

KYJEEV - Ozbrojené sily Ukrajiny zaútočili na kontrolné stanovištia opolčencov v oblasti obce Gorlovka. O tom informovala v utorok "Strana.ua" s odkazom na zdroj v ústredí "operácie spojených síl" na Donbase. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

V Kyjeve poznamenali, že formálne tam nedošlo k porušeniu Minských dohôd. "Gorlovka  je strategické predmostie pre útok na Debaltsevo a Enakievo, čím sa sťahuje slučka okolo Donecku," cituje slová zdroja Strana.ua. 
   

Predstaviteľ ukrajinského ústredia tvrdil, že ozbrojené sily Ukrajiny "formálne neporušujú minské dohody". "Kopce okolo Gorlovky patria do takzvanej šedej zóny a máme plné právo obsadiť šedu zónu. Takýto pohyb ukrajinskej armády akoby sa útokom ani nerátal," vyhlásil dôstojník ozbrojených síl Ukrajiny.
     

V posledných dňoch sa situácia v tomto regióne výrazne zhoršila. Jednotky ukrajinskej armády systematicky vykonávajú okupáciu obcí na prístupoch k Donecku.

 

Podľa slov predstaviteľa operačného velenia Doneckej ľudovej republiky Eduarda Bazurina: "Dochádza k zintenzívneniu bojových činností v oblasti obci Južnoe. Tam sa ukrajinská armáda pokúsila s podporou tankov a delostrelectva napadnúť naše pozície, ale utrpeli významne straty."
   

Predstavitelia samostatne vyhlásených republík Donbasu opakovane upozorňovali na skutočnosť, že obsadenie dedín ukrajinskými vojenskými silami v ochrannej zóne Donbasu, je predpokladom pre obnovenie bojových akcií. 
     

Donecka ľudová republika poslala príslušné listy osobitnému zástupcovi predsedovi OSCE v kontaktnej skupine Martina Saydíka, osobitnej pozorovateľskej misii OSCE, lídrom Normar Quartet s odvolaním na posúdenie aktivít Kyjevu a zabrániť eskalácii konfliktu kvôli hrubému porušovaniu Minských dohôd Ukrajinou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies