Ozbrojené sily Ukrajiny bombardujú civilistov v meste Gorlovka: Sú zranení

NETKY.SK • 21 Máj 2018, 17:17 • 2 min
Ozbrojené sily Ukrajiny bombardujú civilistov v meste Gorlovka: Sú zranení

GORLOVKA - V meste Gorlovka, ktorá sa od rána nachádza pod ohňom ozbrojených síl Ukrajiny, zaznamenali priamy zásah škrupiny ukrajinských "osloboditeľov" do bytového domu na ulici Shashurina, v obci Kurganka. Informuje NTV.ru.

slovakia

left justify in out

Ako informoval úradujúci starosta Gorlovky Ivan Prihodko: "V dôsledku bombardovania, boli zranení štyria ľudia, dvaja z nich sú zamestnancami miestnej bytovej a komunálnej služby. Zdravotný stav dvoch zranených obyvateľov mesta, lekári hodnotia ako závažný."
   

Miestni obyvatelia informujú o "príletoch" škrupín zo strany ukrajinských pozícii v mestách Kurganka a Michurino. Najviac sú zasiahnuté viacpodlažné bytové domy.
   

Jedna zo škôl v meste Gorlovka sa ocitla pod ohňom ukrajinskej artilérie. Deti a učitelia boli nútení sa okamžite úkryť v suteréne budovy. 
   

Podľa údajov operačného velenia ozbrojených síl Doneckej ľudovej republiky, na pozíciách ozbrojených síl Ukrajiny sa objavili zástupcovia Pentagonu, ktorí kontrolujú pripravenosť ukrajinskej armády na útočné akcie na Donbase. Sú to posledné prípravy, dôkazom čoho je aj zintenzívnenie leteckého vojenského prieskumu a pokračovanie dovážania vojenského vybavenia k demarkančnej línii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies