Ozbrojenci zaútočili na školu, zabili najmenej 40 ľudí

NETKY.SK • 29 September 2013, 14:08 • 2 min
Ozbrojenci zaútočili na školu, zabili najmenej 40 ľudí

DAMATURU - Neznámi ozbrojenci v nedeľu zaútočili na vysokú školu v severovýchodnej časti Nigérie, kde zabili najmenej 40 ľudí.

slovakia

left justify in out

Tlačovú agentúru Reuters o tom informoval nemenovaný svedok, podľa ktorého sú obeťami prevažne mladí muži a predpokladá sa, že ide o študentov. Udalosť sa odohrala na území nigérijského štátu Yobe, kde pôsobí extrémistická skupina Boko Haram bojujúca za vytvorenie islamského štátu. Tá v posledných týždňoch zintenzívnila útoky na civilné objekty v reakcii na ofenzívu, ktorú proti ním vedie nigérijská armáda. Podľa vyjadrenia policajného komisára Sanusiho Rufaiho útočníci vtrhli do priestorov poľnohospodárskej školy v skorých ranných hodinách, pričom strieľali do spiacich študentov.

Od začiatku povstania Boko Haram v roku 2009 už v krajine zahynulo najmenej 3 600 ľudí. Ofenzíva proti fundamentalistom na severovýchode Nigérie sa začala ešte v máji, keď prezident Goodluck Jonathan vyhlásil vo viacerých štátoch výnimočný stav.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona