Ozbrojenci zaútočili na rusku Národnú gardu v Čečensku: 12 mŕtvych!

NETKY.SK • 24 Marec 2017, 12:46 • 2 min
Ozbrojenci zaútočili na rusku Národnú gardu v Čečensku: 12 mŕtvych!

MOSKVA - Šesť príslušníkov ruskej Národnej gardy zahynulo pri dnešnom útoku neidentifikovaných ozbrojencov na kasárne ruskej Národnej gardy v autonómnej Čečenskej republike. V prestrelke prišiel o život rovnaký počet útočníkov, informoval Národný protiteroristický výbor.

slovakia

left justify in out

K útoku na kasárne, ktoré sa nachádzajú pri obci Naurskaja ležiacej približne 50 kilometrov severozápadne od čečenskej metropoly Groznyj, došlo okolo 02.30 h miestneho času, uviedla agentúra RIA Novosti. Ozbrojenci zrejme chceli využiť hustú hmlu, ktorá v tom čase región zahalila.

 

Pri útoku utrpeli zranenia traja ďalší gardisti, ktorých previezli do nemocnice v Groznom.

 

Národnú gardu s približne 400.000 príslušníkmi vytvoril ruský prezident Vladimir Putin vlani z dovtedajších jednotiek ministerstva vnútra.

 

Čečensko má za sebou dve separatistické vojny z 90. rokov. Teraz tam tvrdou rukou vládne prorusky orientovaný prezident Ramzan Kadyrov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies