Ozbrojenci zaútočili na letisko v Kábule

NETKY.SK • 17 Júl 2014, 08:26 • 2 min
Ozbrojenci zaútočili na letisko v Kábule

KÁBUL - Niekoľko desiatok ozbrojencov zaútočilo vo štvrtok nadránom na medzinárodné letisko v afganskom hlavnom meste Kábul.

slovakia

left justify in out

Militanti obsadili jednu z letiskových budov a z nej ostreľovali letisko. Ako informoval hovorca kábulskej polície Hasmár Staníkzaj, vojaci budovu s ozbrojencami obkľúčili. Podľa svedkov sa z oblasti ozýva streľba a je vidieť čierny dym. "Letisko je nepoškodené a povstalci sú obkľúčení. Nemáme správy o obetiach," povedal Staníkzaj a dodal, k útoku sa zatiaľ nikto neprihlásil. Medzinárodné jednotky NATO útok potvrdili, neposkytli však viac podrobností. Letisko momentálne uzavreli pre všetky lety, ktoré presmerovali do iných miest. Ministerstvo vnútra informovalo, že k letisku už vyslali špeciálnu jednotku rýchleho nasadenia.

 

Medzinárodné letisko v Kábule sa využíva na civilné aj vojenské účely a v jeho areáli sídli aj základňa síl aliancie. Povstalci objekty letiska často ostreľujú, no väčšinou spôsobia len malé škody. Priamy pozemný útok je však nezvyčajný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies