Ozbrojenci zastrelili pracovníka nemeckého veľvyslanectva pred supermarketom

NETKY.SK • 7 Október 2013, 06:22 • 2 min
Ozbrojenci zastrelili pracovníka nemeckého veľvyslanectva pred supermarketom

SANÁ - Neznámi ozbrojenci zastrelili v nedeľu člena ochranky nemeckého veľvyslanectva pri útoku na diplomatické vozidlo pred supermarketom v jemenskom hlavnom meste Saná. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na miestne bezpečnostné zdroje.

slovakia

left justify in out

Traja militanti sa pokúsili uniesť nemeckého občana po tom, čo vyšiel zo supermarketu. Obeť kládla odpor; ozbrojenci ju vzápätí zastrelili a následne ušli na svojom aute. 

Prípad podľa agentúry DPA potvrdilo v noci nadnes prostredníctvom svojej hovorkyne aj nemecké ministerstvo zahraničných vecí. Televízia al-Arabíja uviedla, že terčom útoku mala byť v skutočnosti nemecká veľvyslankyňa v Jemene Carola Müllerová-Holtkemperová (57), ktorá sa oficiálne ujala úradu 30. septembra. Predtým pôsobila na poste veľvyslankyne v Albánsku; pracovala aj na ambasádach v Jordánsku, Maroku či Egypte, píše DPA.

Nemecký rezort diplomacie poprel informácie, podľa ktorých malo ísť o pokus o únos veľvyslankyne.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona