Ozbrojenci zabili pri sýrskych hraniciach troch vojakov

NETKY.SK • 28 Máj 2013, 10:40 • 2 min
Ozbrojenci zabili pri sýrskych hraniciach troch vojakov

BEJRÚT - Ozbrojení muži zabili v noci na utorok pri sýrskych hraniciach troch libanonských vojakov. Ide o najtragickejší útok v Libanone od začiatku sýrskej vojny spred vyše dvoch rokov.

slovakia

left justify in out

"Ozbrojenci zabili troch vojakov, ktorí boli v aute východne od Arsálu," uviedol nemenovaný bezpečnostný predstaviteľ v odkaze na mesto v severovýchodnom Libanone, kde väčšina obyvateľov podporuje sýrske povstanie.
Žiadne ďalšie detaily zatiaľ k dispozícii nie sú. 

Od začiatku sýrskeho konfliktu dopadli na libanonské územie viaceré sýrske rakety a mínometné strely. V dvoch prípadoch sa k zodpovednosti prihlásila Slobodná sýrska armáda, ktorá tak podľa vlastných údajov odpovedala na zapojenie sa libanonského Hizballáhu do bojov v Sýrii. Do Libanonu utekajú sýrski utečenci a hranicu často prekračujú aj povstalci bojujúci proti režimu. Samotný Libanon je v otázke Sýrie hlboko rozdelený.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona