Ozbrojenci v Nigérii zastrelili v katolíckom kostole najmenej 11 ľudí

NETKY.SK • 7 August 2017, 06:05 • 2 min
Ozbrojenci v Nigérii zastrelili v katolíckom kostole najmenej 11 ľudí

WARI - Najmenej 11 ľudí zahynulo a ďalších 18 utrpelo zranenia po tom, ako neznámi ozbrojenci zaútočili na kostol na juhovýchode Nigérie.

slovakia

left justify in out

Viacerí zranení sú v kritickom stave.

 

K útoku došlo v nedeľu ráno v Kostole svätého Filipa v meste Ozubulu v nigérijskom štáte Anambra, uviedol veliteľ miestnej polície Garba Umar. Polícia sa domnieva, že ozbrojenci, ktorí do kostola vtrhli, chceli usmrtiť konkrétneho muža, toho však nenašli. Umar uviedol, že útok zrejme súvisí s miestnym obchodom s drogami. Dodal, že polícia doposiaľ v súvislosti s ním nikoho nezadržala.

 

Juhovýchodná časť Nigérie je prevažne kresťanská, pričom k útokom na kostoly tam dochádza len zriedkavo. Miestny guvernér Willie Obiano uviedol, že nedeľnému útoku predchádzal spor členov miestnej komunity, ktorí v minulosti žili mimo územia krajiny.

 

Nigériu dlhodobo ohrozuje islamistické militantné hnutie Boko Haram, ktoré podniká útoky aj v susednom Čade, Nigeri a Kamerune. Cieľom skupiny je vytvoriť vlastný štát, kde chce uplatňovať prísnu formu islamského práva šaría.

 

Odhaduje sa, že od roku 2009 zomrelo v Nigérii pri útokoch týchto sunnitských fundamentalistov vyše 20.000 ľudí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies