Ozbrojenci v Nigérii uniesli Američana a Kanaďana, zastrelili dvoch policajtov

NETKY.SK • 17 Január 2018, 21:23 • 2 min
Ozbrojenci v Nigérii uniesli Američana a Kanaďana, zastrelili dvoch policajtov

LAGOS - V štáte Kaduna na severe Nigérie neznámi ozbrojenci uniesli amerického a kanadského občana. Pracovali tam na výstavbe solárnych elektrární.

slovakia

left justify in out

Oboch cudzincov prepadli neznámi útočníci na ceste do nigérijskej metropoly Abuja, uviedla polícia. Medzi ozbrojencami a dvomi policajtmi, ktorí cudzincov sprevádzali, došlo k prestrelke. Obaja policajti pri útoku prišli o život. Polícia po únoscoch pátra.

 

Podľa polície obaja unesení cudzinci pracujú pre investorov, ktorí v štáte Kaduna stavajú slnečné elektrárne. Meno zamestnávateľa úrady nezverejnili.

 

Únosy, pri ktorých páchatelia žiadajú za rukojemníkov výkupné, sú v Nigérii bežné. Viacero z nich spáchali v minulosti militanti operujúci na juhu krajiny v delte rieky Niger, ako aj členovia extrémistickej organizácie Boko Haram, ktorí pôsobia najmä na severovýchode Nigérie.

Vlani v Nigérii za bližšie nevyjasnených okolností zahynul britský misionár Ian Squire, ktorého v októbri na juhu krajiny uniesli neznámi militanti. Ďalších troch rukojemníkov prepustili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona