Ozbrojenci v nepokojnom Burundi zaútočili na armádne stanovište, zomreli dvaja ľudia

NETKY.SK • 9 September 2015, 15:00 • 2 min
Ozbrojenci v nepokojnom Burundi zaútočili na armádne stanovište, zomreli dvaja ľudia

BUJUMBURA - Ozbrojenci oblečení vo vojenských uniformách zaútočili dnes na kontrolné stanovište burundských ozbrojených síl. K útoku došlo v meste Kiyenzi, ležiacom približne 30 kilometrov od burundskej metropoly Bujumbura. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Podľa poradcu guvernéra provincie Bujumbura pri prepade zahynuli dvaja útočníci a traja vojaci utrpeli zranenia.

Bezprostredne po incidente nebolo jasné, či boli útočníci napojení na sprisahancov pripravujúcich vojenský prevrat, ktorý sa v máji podarilo prekaziť.

 

Burundi zmieta násilie od apríla, keď prezident Pierre Nkurunziza oznámil svoje rozhodnutie kandidovať aj na tretie funkčné obdobie. Pri následných protestoch zahynulo v Burundi približne 80 ľudí. V júlových voľbách, ktoré opozícia bojkotovala, napokon Nkurunziza zvíťazil, avšak po hlasovaní vypukla ďalšia vlna násilia, ktorá si vyžiadala životy najmenej 20 ľudí. Medzi obeťami povolebného násilia boli aj niektorí Nkurunzizovi odporcovia, ako aj bývalý náčelník generálneho štábu burundskej armády a bývalý šéf tajnej služby.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies