Ozbrojenci v Líbyi obkľúčili už aj ministerstvo spravodlivosti

NETKY.SK • 30 Apríl 2013, 16:04 • 2 min
Ozbrojenci v Líbyi obkľúčili už aj ministerstvo spravodlivosti

TRIPOLIS – Líbyjskí ozbrojenci, ktorí požadujú odchod všetkých predstaviteľov bývalého režimu Muammara Kaddáfího z vlády, obkľúčili v utorok ďalšie ministerstvo. Po ministerstve zahraničia tak musela vláda v Tripolise uzavrieť aj rezort spravodlivosti.

slovakia

left justify in out

Ako informoval jeho hovorca Walíd Ben Rabhá, budovu obkľúčilo niekoľko vyzbrojených mužov a vozidlá, z ktorých niektoré sú vybavené protilietadlovými zbraňami. “Ministra a ďalších zamestancov požiadali, aby odišli a ministerstvo zatvorili,” povedal. Ministerstvo zahraničia je v obkľúčení už od nedele.

Protestujúci chcú dosiahnuť prijatie zákona, ktorý zabráni bývalým predstaviteľom účasť na politikom dianí. Okupácia ministerstiev sa skončí hneď, ako národné zhromaždenie takýto zákon prijme. Líbyjský parlament už rokuje o návrhu legislatívy, ktorá má vylúčiť predstaviteľov Kaddáfího režimu z verejných funkcií. Tento zákon by sa však mohol dotknúť viacerých predstaviteľov súčasnej vlády, čo vyvoláva nevôľu mnohých politikov. Násilné protesty za prijatie zákona sa konali už aj v marci.

Líbyjský premiér Alí Zajdán v nedeľu odsúdil konanie. Občanov vyzval, aby podporili vládu v jej boji proti ozbrojeným skupinám, ktoré sa podľa neho snažia “destabilizovať a terorizovať krajinu”.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies