Ozbrojenci v Láhaure zabili deväť policajtov

NETKY.SK • 12 Júl 2012, 06:17 • 2 min
Ozbrojenci v Láhaure zabili deväť policajtov

Ozbrojenci v Láhaure zabili deväť policajtov

slovakia

left justify in out

img

Deväť pakistanských policajtov zabili dnes maskovaní ozbrojenci pri prepade domu v meste Láhaur na východe Afganistanu, informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne policajné zdroje.
      ide už o druhý útok na bezpečnostné jednotky v relatívne pokojnej pakistanskej provincii Pandžáb za uplynulé štyri dni. Približne o šiestej hodine ráno miestneho času vtrhli maskovaní ozbrojenci na troch motocykloch do jedného z domov v Láhaure a spustili paľbu. O život prišlo deväť policajtov a ďalší traja utrpeli zranenia, informovala tamojšia polícia.
      Tento týždeň v pondelok zabili ozbrojenci šesť pakistanských vojakov a jedného policajta na východe Pakistanu zhruba 100 kilometrov severne od mesta Láhaur. Za tento útok prevzal zodpovednosť pakistanský Taliban.
      Hnutie ohlásilo v provincii Pandžáb ďalšie útoky, čím sa zvýšili vyhliadky na zvýšenie miery násilia v regióne, píše Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona