Ozbrojenci už tretí deň zadržiavajú rukojemníkov na policajnej stanici v Arménsku

NETKY.SK • 19 Júl 2016, 11:15 • 2 min
Ozbrojenci už tretí deň zadržiavajú rukojemníkov na policajnej stanici v Arménsku

JEREVAN - Arménske bezpečnostné zložky nasadili dodatočné posily pri policajnej stanici v Jerevane, ktorú od nedele okupujú ozbrojení prívrženci opozičného hnutia Zakladateľský parlament. Podľa aktuálnych údajov polície, ktoré prinieslo dnes Rádio Slobodná Európa, útočníci zajali celkovo deviatich rukojemníkov, piatich z nich však medzičasom prepustili.

slovakia

left justify in out

Policajné posily rozmiestnili v pondelok neskoro večer po tom, ako sa stovky podporovateľov opozície zhromaždili na centrálnom námestí Jerevanu, pričom plánovali pochodovať smerom k obsadenej budove v mestskom obvode Erebuni.

 

Polícia už skôr nasadila do ulíc obrnené vozidlá, zatiaľ čo vyjednávači Národnej bezpečnostnej služby vyzývali ozbrojencov, aby sa vzdali.

 

 

Policajná stanica v Erebuni sa stala terčom radikálov v nedeľu na svitaní. Pri útoku zahynul policajný plukovník a ďalších šesť ľudí utrpelo zranenia.

 

Ozbrojenci požadujú prepustenie vodcu uvedeného hnutia Žirajra Sefiljana, tvrdého kritika arménskej vlády, zatknutého v júni pre obvinenie z nezákonnej držby zbraní, ako aj odstúpenie arménskeho prezidenta Serža Sarkisjana. Zverejnili tiež videozáznam, v ktorom vyzývajú Arménov na pouličné protivládne protesty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona