Ozbrojenci uniesli z letoviska na Filipínach zahraničných dovolenkárov

NETKY.SK • 22 September 2015, 06:32 • 2 min
Ozbrojenci uniesli z letoviska na Filipínach zahraničných dovolenkárov

MANILA - Neznámi ozbrojenci uniesli v noci nadnes z letoviska na juhofilipínskom ostrove Samal dvoch kanadských turistov, nórskeho riaditeľa rekreačného strediska a Filipínku. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie filipínskych ozbrojených síl.

slovakia

left justify in out

"Uniesli štyroch ľudí, ale nevieme, ktorá skupina za útokom stojí," uviedol kapitán filipínskej armády Alberto Caber. Podľa jeho slov sa v rekreačnom zariadení, kde k únosu došlo, nachádzalo približne 30 zahraničných turistov. "Zdá sa, že cieľom boli cudzinci, nešlo o náhodný výber," dodal Caber.


Unesených cudzincov predstaviteľ filipínskej armády identifikoval ako Kanaďanov Johna Ridsela a Roberta Halla a nórskeho riaditeľa rekreačného strediska Kjartana Sekkingstada. Meno unesenej Filipínky neuviedol.


Podľa filipínskych armádnych zdrojov sa únoscovia medzi sebou dorozumievali v angličtine a tagalčine, teda v jazykoch, ktoré sa na Filipínach bežne používajú.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies