Ozbrojenci uniesli syna pakistanského expremiéra

NETKY.SK • 9 Máj 2013, 13:37 • 2 min
Ozbrojenci uniesli syna pakistanského expremiéra

MULTÁN - Neznámi ozbrojenci vo štvrtok uniesli syna bývalého pakistanského premiéra Júsafa Razu Gíláního, ktorý kandiduje v nadchádzajúcich voľbách, a zastrelili jedného z jeho spolupracovníkov. Podľa údajov polície sa incident v oblasti pri meste Multán, ktorú navštívil v posledný deň kampane pred sobotňajším hlasovaním.

slovakia

left justify in out

Alí Hajder Gílání je členom jednej z najvplyvnejších rodín v regióne a vo voľbách sa uchádza o kreslo v zákonodarnom zbore provincie Pandžáb. Predstaviteľ polície Churram Šakúr pre médiá uviedol, že ozbrojenci spustili paľbu na Gíláního skupinu a politika odviezli na "čiernej honde". Iný policajný dôstojník agentúru AFP informoval, že v prestrelke zahynul Gíláního tajomník Ghulám Mohí ad-Dín, pričom ďalších päť ľudí vrátane jedného z ochrankárov utrpelo zranenia. Polícia po udalosti uzavrela kontrolné stanovištia v oblasti a po unesenom politikovi vyhlásila pátranie.

Alí Hajder Gílání kandiduje do provinčného parlamentu za sekulárnu Pakistanskú ľudovú stranu (PPP). Jeho dvaja bratia sa uchádzajú o kreslá v národnom zhromaždení, otec je však diskvalifikovaný v súvislosti s konaním najvyššieho súdu, ktorý ho minulý rok odvolal a obvinil z pohŕdania, keďže neumožnil stíhanie prezidenta Ásifa Alího Zardárího za údajnú korupciu. Nadchádzajúcim voľbám sa pripisuje mimoriadny význam, keďže by mali byť súčasťou prvého pokojného odovzdania moci novej vláde od osamostatnenia krajiny v roku 1947.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies