Ozbrojenci uniesli lýbijského premiéra Alího Zajdána

NETKY.SK • 10 Október 2013, 08:39 • 2 min
Ozbrojenci uniesli lýbijského premiéra Alího Zajdána

TRIPOLIS - K únosu líbyjského premiéra Alího Zajdána sa v stredu prihlásila skupina bývalých povstalcov pod názvom Operačná bunka líbyjských revolucionárov.

slovakia

left justify in out

Vo vyhlásení na Facebooku uviedla, že Zajdána "zatkli na príkaz prokurátora". "Premiér bol zadržaný podľa líbyjského právneho poriadku na príkaz verejného prokurátora," píše sa vo vyhlásení. Skupina tento krok zdôvodnila úlohou vlády pri nedávnom zajatí vysokého predstaviteľa al-Kájdy abú Anása al-Líbího americkým komandom v Tripolise. Líbyjská vláda síce americkú operáciu odsúdila, no podľa skupiny o nej vedela. Operačná bunka líbyjských revolucionárov operačne spadá pod ministerstvá obrany a vnútra a na starosti má boj proti zločinu.

Premiéra uniesla v stredu skoro ráno skupina ozbrojencov z luxusného hotela Corinthia v Tripolise, kde býva, a odviezla ho na neznáme miesto. Zmizli aj dvaja jeho ochrankári. 

Al-Líbího, ktorý je podozrivý z viacerých teroristických útokov, zadržalo americké komando minulý týždeň na ulici v Tripolise. Líbyjská vláda reagovala nahnevane a americkú operáciu na svojom území ostro odsúdila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies