Ozbrojenci Talibanu zaútočili na prezidentský palác v Afganistane

NETKY.SK • 25 Jún 2013, 07:44 • 2 min
Ozbrojenci Talibanu zaútočili na prezidentský palác v Afganistane

KÁBUL - Ozbrojenci z hnutia Taliban zaútočili v utorok ráno na prezidentský palác v prísne stráženej oblasti v centre Kábulu, kde sa nachádzajú aj veľvyslanectvá a ďalšie dôležité úrady.

slovakia

left justify in out

Traja alebo štyria militanti sa snažili preraziť jednu z hlavných brán, čo sa im však nepodarilo. Ako informoval policajný šéf afganského hlavného mesta Muhammad Ajúb Salandží, pri prestrelke zahynuli všetci útočníci. Straty na životoch ani zranenia na strane bezpečnostných síl a civilistov nehlásili. Ozbrojenci pred útokom odpálili pred bránou auto naložené výbušninami. Následná prestrelka trvala asi hodinu. Prezident Hámid Karzaj, ktorý v paláci aj žije, sa má k incidentu vyjadriť neskôr na tlačovej konferencii. K útoku sa prihlásilo hnutie Taliban, ktorého hovorca Zabíhulláh Mudžahíd povedal, že okrem prezidentského paláca bola terčom aj kancelária CIA a ministerstvo obrany, ktoré sa nachádzajú v susedstve.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies