Oxfordskú univerzitu povedie prvýkrát v jej histórii žena

NETKY.SK • 29 Máj 2015, 13:05 • 2 min
Oxfordskú univerzitu povedie prvýkrát v jej histórii žena

LONDÝN - Oxfordskú univerzitu povedie po prvý raz v jej 900-ročnej histórii žena. Slávna inštitúcia si vybrala za výkonnú rektorku expertku na teroristické hnutia, ktorá už pôsobila v podobnej funkcii na Univerzite v St. Andrews v Škótsku.

slovakia

left justify in out

Louise Richardsonová (56), ktorá sa ujme funkcie v januári, vyhlásila, že sa cíti byť "mimoriadne privilegovaná, že dostala príležitosť viesť túto výnimočnú inštitúciu".

 

"Veľmi sa teším na prácu s talentovanými, skúsenými a veci oddanými kolegami v záujme zlepšenia prominentného svetového postavenia Oxfordu vo výskume, vzdelanosti i výučbe," citovala Richardsonovú tlačová agentúra DPA.

 

Výberová komisia uviedla, že na ňu zapôsobili význačné skúsenosti Louise Richardsonovej ako na poste vzdelávania, tak vedy.

 

Rodená Írka má za sebou šesťročné skúsenosti riaditeľky a výkonnej rektorky Univerzity v St. Andrews. Predtým pracovala na Harvardovej univerzite, kde získala doktorát (PhD.) z riadenia.

 

Výkonný rektor Oxfordskej univerzite šéfuje, zatiaľ čo rektor má prevažne ceremoniálnu úlohu.

 

Menovanie Richardsonovej za výkonnú rektorku musí ešte schváliť 5000-členná kongregácia univerzity, ktorá dozerá na všetky významné personálne zmeny aj zmeny v politike univerzity.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies