Neuveriteľné: 85 najbohatších vlastní toľko ako polovica populácie planéty!

NETKY.SK • 20 Január 2014, 19:03 • 2 min
Neuveriteľné: 85 najbohatších vlastní toľko ako polovica populácie planéty!

PARÍŽ - Britská charitatívna organizácia Oxfam vo svojej alarmujúcej správe zhodnotila rozdelenie blahobytu na zemeguli. Podľa jej údajov 85 najbohatších ľudí na svete disponuje rovnakým majetkom ako polovica populácie.

slovakia

left justify in out

Správa zverejnená v pondelok upozorňuje na "škodlivý dopad" rastúcej nerovnosti a pomáha "najbohatším podkopávať demokratický proces a presadzovať politiky, ktoré podporujú ich záujmy na úkor iných", tvrdí Oxfam.

Organizácia okrem iného v správe tiež kritizuje daňové úniky prostredníctvom daňových rajov ako aj štátne úsporné opatrenia, ktoré postihujú predovšetkým spodné príjmové vrstvy. „Nemôžeme dúfať v to, že vyhráme boj proti chudobe bez toho, že budeme bojovať proti nerovnosti," podotýka výkonná riaditeľka Oxfamu Winnie Byanyimaová.

Oxfam zverejnil čísla pri príležitosti nadchádzajúceho zasadnutia Svetového hospodárskeho fóra v Davose. Fórum, ktoré stretnutie v Davose organizuje, minulý týždeň varovalo, že rastúca priepasť medzi bohatými a chudobnými predstavuje v roku 2014 najväčšiu svetovú hrozbu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies