Ovocie trochu inak

NETKY.SK • 5 September 2016, 09:00 • 2 min
Ovocie trochu inak

BRATISLAVA - Urodilo sa Vám veľa jabĺk a hrušiek a vy neviete čo s nimi? Pre inšpiráciu prikladáme pár receptov.

slovakia

left justify in out

Na dnes sme pre Vás pripravili:

Jablkový kompót

 

Na prípravu jablkového kompótu potrebujeme jablká, citrón, kryštálový cukor a klinčeky. Z vody a cukru si uvaríme nálev podľa množstva ovocia tak, že dáme 1 hrnček cukru, 2 hrnčeky vody, pár klinčekov, prevaríme a necháme vychladnúť. Jablká očistíme a zbavíme jadierok. Na dno pohára dáme koliesko citrónu, uložíme jablká, zase citrón, zalejeme nálevom a poháre dobre uzavrieme. Sterilizujeme 10 minút pri 80°C. Dobrá rada: jablká po čistení dávame do vody v ktorej je citrónová šťava, tak nezhnednú.

 

img

 

UTOROK 6.9.2016

Detská výživa

         

Potrebujeme 2,5 kg olúpaných jabĺk, 1 vanilku, 25 dkg kryštálového cukru, trošku škorice. Všetky suroviny dáme do hrnca, rozvaríme na kašu, ktorú po vychladnutí rozmixujeme. Plníme do malých pohárikov a sterilizujeme 15 minút pri 100°C.

 

img

 

STREDA 7.9.2016

Jablková nutela

 

Suroviny na prípravu jablkovej nutely sú nasledovné: 3 kg očistených jabĺk, 750 g kryštálového cukru, 400 ml vody, 100 g kakaa, 100 g čokolády na varenie, 3 balíčky prášku zlatý klas, 1 vanilka. Očistená jablká pokrájame na kocky, zalejeme vodou a rozvaríme. Necháme vychladnúť, pridáme zlatý klas, kakao a dáme znovu variť. Do vriacej zmesi  pridáme cukor, vanilkový cukor, polámanú čokoládu na a varenie a za stáleho miešania varíme kým zmes nezhustne. Naplníme do pohárov, uzavrieme a obrátime hore dnom. Nesterilizujeme. Je výborná na zákusky, do buchiet alebo palaciniek. 

 

img

 

ŠTVRTOK 8.9.2016

Hruškový kompót

 

Na dno umytého pohára dáme koliesko citrónu, potom očistené a jadierok zbavené hrušky, nakoniec tiež koliesko citrónu. Zalejeme nálevom, ktorý sme si pripravili tak, že v 1 litri vody rozpustíme 50 dkg cukru. Nálev musí byť studený. Hrušky čistíme a dávame do vody s citrónom, aby nezhnedli. Sterilizujeme 25 minút na 90 °C.

 

img

 

PIATOK 9.9.2016

Hruškový džem

 

Na 1 kg hrušiek potrebujeme 50 dkg kryštálového cukru, gelfix 2:1, kyselinu citrónovú. Hrušky očistíme, nakrájame, rozvaríme a rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme cukor, gelfix podľa návodu a povaríme 10 minút. Nakoniec pridáme ½ čajovej lyžičky kyseliny citrónovej, nalejeme do pohárov, uzatvoríme, obrátime hore dnom, zabalíme do deky a necháme vychladnúť.

 

img

 

Prajeme dobrú chuť.

 

Máte vlastné vyskúšané recepty? Budeme radi, ak nám ich pošlete na redakcia@netky.sk a zverejnením sa o ne podelíte s čitateľmi našej stránky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies