Ovčí salašnícky údený syr sa zaradí medzi výrobky s ochrannou známkou únie

NETKY.SK • 19 Október 2010, 11:35 • 2 min
Ovčí salašnícky údený syr sa zaradí medzi výrobky s ochrannou známkou únie

Ovčí salašnícky údený syr sa zaradí medzi výrobky s ochrannou známkou únie

slovakia

left justify in out

img

Ovčí salašnícky údený syr sa zaradí medzi "tradičné garantované špeciality" (TSG) a tento slovenský výrobok bude môcť odteraz používať ochrannú známku Európskej únie. Rozhodla o tom v pondelok Európska komisia.
      Zaradením do tejto registračnej skupiny môžu vyrábať takýto syr viacerí producenti zo Slovenska, no jeho registrovaný typ výroby musí byť zachovaný - ovčie mlieko musí pochádzať z horských oblastí a musí sa dodržať aj tradičný spôsob údenia.
      Únia dáva ochranné známky aj v ďalších dvoch skupinách, v prípade chráneného zemepisného označenia (PGI) a chráneného označenia pôvodu (PDO) sa na výrobok vzťahuje geografické obmedzenie výroby na určitý región.
      Na udelenie registrácie čakajú v skupine špecialít aj ďalšie tradičné, na Slovensku vyrábané produkty: liptovská saláma, lovecká saláma, spišské párky, špekáčiky, ovčí hrudkový syr či bratislavský rožok.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona