Overeem má jasný cieľ, chce byť šampiónom v ťažkej váhe UFC

NETKY.SK • 13 Máj 2016, 14:38 • 2 min
Overeem má jasný cieľ, chce byť šampiónom v ťažkej váhe UFC

ROTTERDAM - Minulý víkend si v hlavnom zápase UFC Fight Night 87 zmerali sily Andrei Arlovski a Alistair Overeem. Overeem sa ukázal vo skvelom svetle, keď v druhom kole knokautoval svojho súpera. S týmto výkonom si takmer isto vydobyl vstupenku o titulový zápas v ťažkej váhe UFC.

slovakia

left justify in out

Momentálne má za sebou štyri víťazné zápasy, medzi nimi aj skalp Juniora Dos Santosa. Jeho cesta v UFC začala v roku 2011, keď ho vedenie predstavovalo ako budúceho šampióna organizácie. Jeho prvý zápas bol sľubný keď porazil a zároveň poslal na dôchodok Brocka Lesnara. Po tomto zápase dostal hneď šancu bojovať o titul, no vyskytol sa menší problém. Overeem mal pozitívny dopingový test. Od protidopingovej asociácie dostal stop. Po návrate to už nebol ten zápasník ktorý býval, zo šyiroch zápasov prehral tri. Podľa médií bolo jeho jediným šťastím, že nedostal vyhadzov z UFC bolo to, že v ťažkej váhe majú dosť slabé obsadenie a potrebovali tam ľudí. No potom došiel moment, ktorý zmenil celkový štýl zápasenia Overeema. Zmenil svoj tím, presedlal k Jackson-Wink MMA Academy. Ihneď to bolo viditeľné v jeho zápasoch. Oproti svojmu šialenému štýlu sa dosť ukľudnil a začal byť v octagone viacej taktický. Bolo to už vidno aj v jeho zápase proti Rothwellovi, v ktorom si ešte až tak nedával pozor a dostal KO. Ale od vtedy sa jeho štýl zmenil na nepoznanie. Stál sa z neho rozumný a rozvážny zápasník. Je to vidno aj na jeho posledných štyroch zápasoch z ktorých trikrát vyhral predčasne a raz na body.

 

Po zápasovom rozhovore Overeem vyhlásil, že teraz už dúfa že dostane šancu o titulový zápas. Rád by zápasil proti terajšiemu majstrovi Fabriciovi Werdumovi alebo s jeho momentálnym vyzývateľom Stipom Miocicom. Najradšej by bol keby sa to udialo na UFC 205. A keby sa mu podarilo vyhrať, tak prvú obhajobu by chcel pred domácim publikom v Amsterdame. UFC sa k tomu aj vyjadrilo, ale zatiaľ neoficiálne. Nasledujúci titulový zápas dostane Overeem ale nebude to na UFC 205 v New Yorku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies