Ovečkin: "Mal som vystreliť.", Kovaľčuk: "Cítim sa už lepšie."

NETKY.SK • 10 Máj 2011, 12:02 • 2 min
Ovečkin: "Mal som vystreliť.", Kovaľčuk: "Cítim sa už lepšie."

Ovečkin: "Mal som vystreliť.", Kovaľčuk: "Cítim sa už lepšie."

slovakia

left justify in out

img

Alexander Ovečkin, ktorý v záverečnom zápase osemfinálovej fázy na MS v Bratislave proti Fínom (2:3 sn) odohral svoj druhý zápas, mal obrovskú príležitosť na skórovanie. Svoj samostatný nájazd na brankára ale nevyužil.
      "Zle som sa rozhodol," uviedol v mix zóne pre ruské médiá a dodal: "Bolo treba vystreliť. Nič to, hlavné, že v tomto zápase som sa cítil už oveľa lepšie. A mal som aj príležitosti. Chýbal len gól, to je vážne." To, že ich súperom sa zrejme stane Kanada, Ovečkin prijal. "Je to lepšie, ako s Nórmi. Tu už nie je dôležité, kto aké miesto získal v skupinovej fáze. Všetky mužstvá sú na tom rovnako. Treba nastúpiť a vyhrať. Teraz už nič nenarobíme - skončili sme štvrtí."
      Zhovorčivejší bol Iľja Kovaľčuk, ktorý príčinu prehry s Fínskom videl v nevyužitých príležitostiach. "A treba pochváliť druhého fínskeho brankára, mal guráž, to je všetko. Veľmi sme chceli hrať lepšie. Pred štvrťfinále musíme nájsť príčiny." O Kanade, ktorá sa v poslednom zápase košickej skupiny stala ich štvrťfinálovým súperom, Kovaľčuk povedal: "Vlani sme hrali s týmito Kanaďanmi a ubezpečili sme sa, že strach z nich netreba mať. Vážne musíme popracovať na odstránení svojich chýb a v obrane musíme hrať ešte tvrdšie." Na to, že Igor Zacharkin na jeho adresu uviedol, že ak sa Kovaľčuk prebudí, bude to neudržateľná zborná, hráč zareagoval: "Cítim sa už oveľa lepšie, ako v prvých zápasoch."
      Kovaľčuk vedel, že ak sa chcú dostať zo 4. miesta, museli s Fínskom vyhrať v riadnom hracom čase. "Aj preto sme sa proti Fínom v tretej tretine tlačili na ich bránku a mali sme aj veľa šancí na skórovanie. No hovorím, všetko bude dobré. Pre nás je dôležité, aby sme si udržali dobrú atmosféru pred rozhodujúcim zápasom. Snažili sme sa, robili sme čo sa dalo. Mysleli sme aj na to, že sa hralo 9. mája a chceli sme pozdraviť našich veteránov. Veríme, že v play off zápase podáme lepši výkon a nebudeme sa oslabovať vylúčeniami."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona