Ovečkinov rekord v NHL: Ako dieťa som o takom niečom nesníval

NETKY.SK • 12 Január 2017, 11:17 • 2 min
Ovečkinov rekord v NHL: Ako dieťa som o takom niečom nesníval

WASHINGTON - Domáci hokejisti Washingtonu triumfovali v noci na štvrtok v zámorskej NHL nad Pittsburghom Penguins 5:2. Na úspechu Capitals sa dvoma gólmi podieľal kapitán Alexander Ovečkin, ruský útočník sa vďaka tomu posunul na métu 1001 bodov v profilige. Tisícku dosiahol ako 84. hráč v histórii súťaže.

slovakia

left justify in out

Jubilejnú hranicu pokoril už po 35 sekundách hry, keď po prvý raz prekonal Marca-Andreho Fleury v bránke hostí. Ruský snajper je známy tým, že nemá rád oficiality, a tak ho museli spoluhráči na striedačke postrčiť, aby sa postavil a pozdravil oslavujúcich fanúšikov. "Sedel na striedačke ako keby sa nič nestalo. Trochu som ho musel postrčiť, aby si užil krátku oslavu. Myslím si, že dosiahol výnimočný počin. Je unikátny hráč, ktorého je na ľade radosť sledovať," povedal Nicklas Bäckström, ktorý k trom gólovým prihrávkam pridal aj jeden zásah. Zápas vyšiel aj tretiemu členovi prvého útoku T.J. Oshiemu, ktorý mal tri asistencie.

 

Ovečkin sa strelecky presadil aj v 29. minúte a načal druhú tisícku bodov v profilige. "Myslel som na to pred zápasom. Chcel som dosiahnuť tisíci bod doma, pred našimi fanúšikmi a som rád, že sa tak stalo. Cítim vzrušenie, že sa to podarilo. Myslím si, že je to veľký moment pre klub, mňa i fanúšikov," povedal Ovečkin, ktorý sa stal 37. hráčom histórie s tisíckou na konte v drese jedného klubu.

 

"Ako dieťa som o takom niečo nesníval. Túžil som si zahrať v NHL," hovorí Ovečkin, najobávanejší kanonier uplynulého desaťročia v najprestížnejšej severoamerickej hokejovej lige. "Pred zápasom som si vravel, že by bolo skvelé dosiahnuť tisíci bod na domácom ľade, pred rodinou a fanúšikmi. Som nadšený a šťastný, že sa to aj podarilo. Skvelý moment pre klub, spoluhráčov aj mňa osobne. Budem naň spomínať po celý život. Pamätám si na môj prvý bod v NHL - a teraz je tu tisíci. Čas rýchlo letí. Nemôžem však povedať, že by ma hokej omrzel," vraví 31-ročný neprehliadnuteľný krídelník s napravo zahnutou čepeľou a osmičkou na drese. "Necítim sa byť starý. Len tvrdím, že keď nazbierate tisíc bodov, znamená to, že v lige pôsobíte dlho. Som stále mladý."

 

Na prekonanie magickej hranice potreboval 880 zápasov. Radosť z jeho historického zápisu mal aj tréner Capitals Barry Trotz. "Všetci sa z toho tešíme. Netrvalo mu dlho, aby sa dostal na takúto métu. Uvidíme, aký rekord prekoná nabudúce," vravel Trotz.

 

Stretnutie bohaté na góly videli diváci vo Winnipegu, kde Jets stále hrajúci bez zraneného slovenského útočníka Marka Daňa hostili v kanadskom derby Montreal. Z víťazstva 7:4 sa tešili hostia. V ich drese sa presadili aj sviatoční strelci - po dva góly dali Phillip Danault a Artturi Lehkonen.

 

"Myslím si, že sme predviedli kompaktný výkon. Dobre sme sa dopĺňali, efektívne sme vykrývali stredné pásmo. Som rád, že sme odčinili prehru s Washingtonom," zhodnotil duel útočník Canadiens Sven Andrighetto. Floridu v súboji na ľade New Yorku Islanders opäť podržal brankár Roberto Luongo. Dva dni po čistom konte proti New Jersey predviedol ďalší kvalitný výkon, keď zneškodnil 29 z 30 striel domácich hráčov. "Chýbajú nám zranení hráči, takže momentálne berieme akúkoľvek výhru. Aj teraz sme mali predovšetkým dobrú obranu," povedal nestarnúci veterán. Panthers najmä jeho zásluhou triumfovali 2:1.

 

 

WASHINGTON CAPITALS - PITTSBURGH PENGUINS 5:2 (1:0, 1:0, 3:2)

Góly: 1. Ovečkin (Bäckström, Oshie), 29. Ovečkin (Carlson, Bäckström), 45. Williams (Kuznecov, Orlov), 54. Bäckström (Oshie, Carlson), 60. Eller (Bäckström, Oshie) - 48. Malkin (Schultz, Kessel), 58. Hornqvist (Crosby, Kessel). Brankári: Holtby - Fleury, strely na bránku: 30:32, 18.506 divákov

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona