Ovečkinov antirekord: Druhýkrát v sezóne nevyslal ani strelu

NETKY.SK • 15 Marec 2013, 09:16 • 2 min
Ovečkinov antirekord: Druhýkrát v sezóne nevyslal ani strelu

WASHINGTON - Ruský hokejista Alexander Ovečkin si v utorňajšom zápase NHL proti Caroline (0:4) utvoril osobný antirekord, na ktorý rozhodne nebude hrdý. Útočník Washingtonu Capitals nevyslal na bránku súpera jedinú strelu, niečo podobné sa mu v aktuálnej sezóne stalo už po druhý raz, zhodou okolností tiež proti Hurricanes.

slovakia

left justify in out

Počas osemročnej kariéry v NHL sa Ovečkinovi prvýkrát stalo, že vyšiel v dvoch zápasoch sezóny strelecky naprázdno. Ruský hokejový cár patril v uplynulých ročníkoch k hráčom, ktorí vyslali najvyšší počet striel. V aktuálnom sa mu zo 101 streleckých pokusov podarilo rozvlniť sieť súpera len deväťkrát (8,9-percentná úspešnosť streľby). V 25 vystúpeniach nazbieral sedem mínusiek a 20 bodov, čo ho v ligovej produktivite radí až na 55. miesto.

Niet divu, že dlhé roky oslavovaný kanonier, ktorý berie ročne 9 miliónov dolárov, začína čeliť kritike. "Už dávno to nie je ten Ovi, na ktorého sme boli zvyknutí," vyjadril sa bývalý útočník a dnes televízny spolukomentátor Jeremy Roenick.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies