Ovečkin prekonal Bondrov rekord, Slovák mu po zápase telefonicky gratuloval

NETKY.SK • 11 December 2013, 09:21 • 2 min
Ovečkin prekonal Bondrov rekord, Slovák mu po zápase telefonicky gratuloval

WASHINGTON - Alexander Ovečkin prežíva skvelú sezónu. Ruský útočník zámorského hokejového klubu NHL Washington Capitals s 26 gólmi kraľuje strelcom ligy a v nočnom zápase proti Tampe Bay navyše prepísal históriu.

slovakia

left justify in out

Ovečkin bol v zápase proti Lightning na nezastavenie a na víťazstve 6:5 po samostatných nájazdoch sa podieľal štyrmi gólmi. Bol to jeho 13. hetrik v kariére, navyše predbehol v klubových historických štatistikách rekord bývalého slovenského útočníka Petra Bondru v počte presilovkových gólov. Ruský "snajper" dal v závere druhej tretiny dva presné zásahy v početnej výhode a na konte ich má v kariére už 138. Legendárna "dvanástka" Caps Bondra ich strelil o jeden menej.

"Čo ti to trvalo tak dlho?" odkázal Bondra Ovečkinovi cez vopred nahratý rozhovor, ktorý pustili divákom vo Washingtone. Bondra po zápase Ovečkinovi podľa stránky www.russianmachineneverbreaks.com gratuloval aj osobne cez telefón. "Čau Bonzai, čo sa deje?," dvihol telefón Ovečkin. Čo mu Bondra hovoril nikto nevie, ale bolo jasné, že preberali gólové zásahy ruského útočníka. "Povedal si, že mám len strieľať na bránku," smial sa Ovečkin v rozhovore.

Ruský útočník by Bondrov rekord určite skôr, či neskôr prekonal, ale paradoxne mu k nemu pomohol ďalší slovenský hokejista. Ovečkin totiž dal dva góly počas päťminútovej presilovky pri vylúčení útočníka Tampy Richarda Pánika.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona