Ovečkin dosiahol medzi seniormi už tisíc bodov

NETKY.SK • 6 November 2013, 11:26 • 2 min
Ovečkin dosiahol medzi seniormi už tisíc bodov

NEW YORK - Ruský hokejista Alexander Ovečkin má v seniorskej kariére na svojom konte už 1000 kanadských bodov. Ich počet zaokrúhlil v utorok v stretnutí Washingtonu proti New York Islanders (6:2), v ktorom strelil dva góly a pridal aj asistenciu.

slovakia

left justify in out

Najviac bodov nazbieral Ovečkin v NHL. V základnej časti mu v štatistikách svieti číslo 753 (383+370), v play-off 61 (31+30). V ruskej superlige a Kontinentálnej hokejovej lige dosiahol 28-ročný ľavý krídelník celkovo 115 bodov (57+58). Do tisícky sa mu počítajú aj výkony v ruskej zbornej, za ktorú strelil 42 gólov a pridal 29 asistencií.

Pred Ovečkinom z ruských hokejistov dosiahli podobné čísla v minulosti aj Sergej Fiodorov, Sergej Makarov, Igor Larionov, Pavel Daciuk, Alexej Morozov, Alexej Kovaľov, Alexej Jašin, Alexander Mogiľnyj, Viačeslav Kozlov a Iľja Kovaľčuk. Informácie zverejnil web championat.com. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona