Ovečkin cítil dotyk, ale neskôr to už nechcel rozoberať

NETKY.SK • 19 September 2016, 10:24 • 2 min
Ovečkin cítil dotyk, ale neskôr to už nechcel rozoberať

TORONTO - Päťdesiatdeväť minút súboja Rusov a Švédov na Svetovom pohári v hokeji bol Alexander Ovečkin frustrovaný z toho, že on a jeho spoluhráči nevedeli nájsť puku cestu do siete súpera.

slovakia

left justify in out

V záverečnej minúte bo ruský kapitán opäť nahnevaný, ale z iného dôvodu - z dvoch gólov, ktoré napokon dosiahol, platil iba ten prvý. Tridsaťtri sekúnd pred koncom už takmer v zúfalstve napálil puk do hradby švédskych obrancov pred sebou a ten si napokon našiel cestu za Markströmov chrbát. O dvadsaťšesť sekúnd neskôr sa Ovečkin tešil opäť, ale jeho oslavy predčasne stopli arbitri. Po kontrolnom videu Dan O´Rourke rozpažil, lebo Ovečkin dosiahol gól rukou a potom ho už hokejkou netečoval, hoci hráč tvrdil opak a vehementne sa dožadoval opravy verdiktu. Nahnevanému mužovi s kapitánskym "céčkom" napokon jeho slovné dohovory rozhodcovi neboli nič platné. Rusi odišli z torontského Air Canada Centre s tesnou prehrou 1:2 a rovnako ako Američania (tí podľahli Európanom 0:3) sa ešte budú triasť o postup zo skupiny.

 

"Myslel som si, že ten dotyk tam bol. Ja som ho cítil, najprv ruka a potom hokejka. Ak mám byť úprimný, videozáznam som si ani nepozrel. Teraz už nemá význam sa o tom baviť. Treba na ten zápas zabudnúť a dívať sa dopredu," konštatoval v pozápasových rozhovoroch už s chladnejšou hlavou Ovečkin. Obávaný kanonier Washingtonu a ruskej reprezentácie priznal, že v zápase mali veľký problém so švédskou defenzívou. "Nedávali nám veľa priestoru a my sme sa prispôsobili ich hre. Uznávam, hrali to dobre. V strednom pásme nám chýbala rýchlosť, a keď sme ju aj mali, nebola tam dostatočná podpora zozadu. Tak sme sa snažili ťahať to jeden na jedného a to nefungovalo. V tretej tretine nastala pozitívna zmena, ale dosiahli sme len jeden gól. Myslím si však, že šance tam už boli a že sme na dobrej ceste," doplnil Ovečkin.

 

Jeden z kľúčových švédskych hráčov, tvorivý center Nicklas Bäckström, sa nebál, že rozhodcovia uznajú druhý gól Ovečkina. "Zo striedačky sme videli, že tam bol dotyk, ale len rukou, tak sme sa zbytočne neznervózňovali. Takéto scenáre sa stávajú v situáciách, keď prehrávate o gól a vehementne sa snažíte o vyrovnanie," cituje Bäckströma, Ovečkinovho spoluhráča v tíme Capitals, portál csnmidatlantic.com. Celkovo k taktickému zámeru Švédov v zápase proti Rusom 28-ročný Bäckström poznamenal. "V tíme majú veľa šikovných a talentovaných hráčov. Preto bolo dôležité, aby sme ich nepúšťali pred brankára a do väčších streleckých príležitostí."

 

Ovečkin na margo úspešnej švédskej defenzívnej taktiky uviedol. "Majú svoj systém a ten aj hrajú. Niekedy je lepšie proti tomu bojovať a inokedy sa prispôsobiť. Bol to len prvý zápas na turnaji, stále sa učíme. Dívajme sa už dopredu."

 

Na Rusov čaká už v pondelok opravný termín proti výberu mladíkov Severnej Ameriky. Tí si na úvod poradili s Fínmi 4:1. Ak ani v tomto zápase zverenci trénera Olega Znaroksa neuspejú, s elitným turnajom sa pravdepodobne predčasne rozlúčia. Švédi si po víťazstve doprajú deň voľna a v utorok nastúpia v severskom derby proti Fínom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies