Šou Česko Slovensko má Talent pozná prvých dvoch finalistov

NETKY.SK • 11 Október 2010, 12:13 • 2 min
Šou Česko Slovensko má Talent pozná prvých dvoch finalistov

Šou Česko Slovensko má Talent pozná prvých dvoch finalistov

slovakia

left justify in out

Veľká televízna šou Česko Slovensko má talent pozná prvú dvojicu finalistov. V priamom prenose slovenskej TV Joj a českej stanice Prima v nedeľu večer (10.10.) sa nimi z osmičky súťažiacich stali skupina Mako!Mako a skupina akrobatickej gymnastiky Chebejet. Rozhodli o tom v SMS hlasovaní televízni diváci, o druhom postupujúcom aj odborná porota.   V skvelej atmosfére pavilónu Z na brnianskom výstavisku dostala najviac hlasov skupina Mako!Mako, čo jej zaručilo priamy postup do finále. Medzi akrobatmi Chebejet a tanečníkmi Brejk Denz Bradrz na druhom a treťom  mieste rozhodla o druhom finalistovi porota. Tá sa dvoma hlasmi Jara Slávika a Jana Krausa priklonila ku akrobatom, Lucie Bílá dala hlas tanečníkom zo Žatca, ktorým sa takto ušlo tretie - nepostupové miesto.  
Svoju púť za víťazstvom v súťaži a cestou do Las Vegas skončili aj skupina Pyroterra a ich ohňová šou, speváčka Zuzana Gamboová z Brna, malá speváčka Lianka Oláhová, krvavý iluzionista Aleš Rozsíval a štrnásťročná speváčka zo Švajčiarska Julia Maria Sakar.  
Československá Skupina Mako!Mako vznikla pred piatimi rokmi na brnianskej Janáčkovej akadémii múzických umení, zostava ráta po dvoch Slovákoch a Čechoch. „Je to neuveriteľné, vôbec sme to nečakali, že ľudia môžu zahlasovať za nás,“ reagovali na víťazstvo pár minút po skončení prenosu. Jedinou ženou v skupine je Kristína Šimegová. „Spievam od štyroch rokov, na základnej škole, na gymnáziu, na Janáčkovej akadémii som vyštudovala spev a stále ma to baví, čomu som rada,“ povedala pre TASR.
V desaťčlennej zostave skupiny akrobatickej gymnastiky Chebejet je jediným mužom Lukáš Macháček z Prahy. „Byť sám medzi toľkými babami nie je zas tak jednoduché. Som rád, že to nakoniec takto dopadlo, nečakali sme to,“ povedal pre TASR a dodal: „Poznáme sa skoro desať rokov, sedem nás je z Prahy, tri z Jihlavy, naša najmladšia členka má jedenásť, najstaršia 26 rokov.“
Práve skupinu Chebejet posunula do finále porota v zložení Lucie Bílá, Jan Kraus a Jaro Slávik. „Mala som veľkú trému a musím povedať, že ma neprejde asi ani do ďalšieho kola. Som nadšená výsledkami, nielen tým, že vyhrala kapela, ktorá je tu potrebná do tých našich stojatých vôd šoubiznisu, konečne niečo nové, ľahké, pre mňa je Mako!Mako ako čerstvá voda a čistý vzduch,“ povedala pre TASR Lucie Bílá a dodala: „Pre mňa je to prekvapenie, podobne ako tretie miesto tých bratov, tých srandistov, pretože je vidieť, že ľudia chcú humor a my máme k nemu veľmi blízko.“
„Obom postupujúcim držím palce, boli vybraní kvalitní ľudia, kvalitné kolektívy, Chebejet je typ šou, ktorá funguje vo svete a Mako!Mako, to je úplný zázrak,“ zhodnotil stručne postupujúcich porotca Jaro Slávik.  
Z kastingových kôl šou Česko Slovensko má  Talent vzišlo celkom 56 semifinalistov. Sedem týždňov bude vždy osmička z nich bojovať o dve postupové miesta do Veľkého finále, ktoré je na programe 28.novembra.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies