Otvorte dvere novým možnostiam a spomaľte

NETKY.SK • 20 Júl 2018, 10:00 • 2 min
Otvorte dvere novým možnostiam a spomaľte

Žijeme v hlučnom svete. V ruchu mesta, hlasitej hudby, hluku automobilov, sirén, dunivej a neustálej výstavby, dopravy, metra, a to všetko potom na nás "padá". Tieto neprirodzené zvuky útočia na naše zmysly a narúšajú náš vnútorný pokoj. V skutočnosti žijeme vo svete, kde sa ticho nemá šancu ani na moment usídliť.

slovakia

left justify in out

Dokonca aj Blaise Pascal povedal: "Všetky nešťastia človeka začínajú tým, že nie je schopný zostať sám v tichu svojej duše." Pokúste sa ho preto vo svojom živote opäť objaviť. Vyberte sa v nových topánkach Rieker na prechádzku do prírody so svojím štvornohým miláčikom a uvidíte, že sa budete cítiť inak a lepšie.

 

Ticho lieči

 

V intervale medzi myšlienkami sú krátke chvíle ticha a vy sa môžete naučiť byť si ich vedomí. V tichom priestore týchto chvíľ nájdete pokoj, ktorého je v každodennom živote tak obrovský  nedostatok. Predpokladá sa, že cez hlavu bežného človeka prechádza denne okolo 60 tisíc myšlienok. Ak túto cifru znížite aspoň na polovicu, otvorí sa pred vami úplne nový svet možností. Veď ponorení do ticha, môžete znova obnoviť nekonečnú energiu a silu svojho tela aj duše.

 

Môžete sa zbaviť stresu a úzkosti, doplniť svoje sily a znova zažiť radosť zo života a pocitu jednoty s celým ľudstvom, pretože ticho zmierňuje únavu a uvoľňuje kreatívnu energiu.

 

Pokúste sa ticho využiť čo najviac

 

Kde ho hľadať? Príroda je dokonalým zdrojom ticha. Urobte si preto čas na pobyt v nej. Prostredníctvom ticha sa vám otvárajú tvorivé schopnosti, ktoré môžete využiť vo svojej kariére. Človek tu nadobúda pokoj, dôveru a obrovskú vnútornú silu. Vezmite preto so sebou svoje domáce zvieratko, ktorému ste dopriali tú najlepšiu stravu z kvalitnej konzervy pre psov a nebudete mať pocit samoty. Tento tichý spoločník je najideálnejším priateľom na všetky podobné chvíle.

 

Energia, ktorú vám budú všetci závidieť

 

Ak je človek pokojný, vydáva zvláštnu energiu. Bez námahy môže odolať negatívnym energiám, ktoré ho cez deň "napadnú". V jeho okolí vznikne akési neviditeľné ochranné "pole". Ľahšie spoznáva nepriateľské vibrácie a uvedomuje si, že s ním takéto veci nemajú nič spoločné. Osoba, ktorá vás chce rozrušiť, potom nebude môcť dosiahnuť svoj (možno negatívny) cieľ bez vášho súhlasu. Prax takejto jednoduchej meditácie vás nakoniec posilní. Vďaka svojmu vnútornému tichu získate tú najsilnejšiu zbraň, s ktorou ale nikomu neublížite.

 

Začnite teda s výletom do prírody, v ktorej si vystačíte s dobrými poľovníckymi potrebami a štvornohým priateľom. Ak pociťujete, že s vami nie je niečo v poriadku, je to ten najlepší spôsob, ako sa "vyliečiť".

 

Ak trpíte nespavosťou, vyskúšajte sa aspoň desať minút prechádzať bosou nohou po tráve, a potom zamierte rovno do postele. Príroda je predsa obdarená nádhernou schopnosťou liečiť mnohé choroby, len si to vôbec neuvedomujeme. Snažte sa stráviť deň na odľahlom mieste, počúvať hlasy vtákov, šumenie listov a zvuk vetra. Tieto hojivé lieky vás doslova postavia na nohy a nič vás to nebude stáť. Vyskúšajte.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies