Otvorili najväčšiu výstavu modelov železníc

NETKY.SK • 13 Apríl 2013, 17:00 • 2 min
Otvorili najväčšiu výstavu modelov železníc

NITRA – Výstavu modelov železníc dnes otvorili v Galérii Mlyny v Nitre. Ako informovala Petra Waldnerová z Galérie Mlyny, ide o najväčšiu výstavu svojho druhu na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Návštevníci tu môžu na ploche viac ako 800 metrov štvorcových vidieť modelové železnice rôznych veľkostí od tých najmenších až po najväčšie. Modelové stoly majú rozmery od meter krát meter až po tri krát 14 metrov.

Výstava bude otvorená denne od 10:00 do 18:00 do 21. apríla. Okrem klasických železničných tratí so stanicami, tunelmi, jazerami či mostmi je jej súčasťou aj úzkorozchodná banská železničná trať, mestská električková trať, modelový stôl s pohybujúcimi sa autami a vlakmi a ďalšie miniatúrne atrakcie. Časť modelových stolov predstavuje stanice, ktoré sú vernou kópiou skutočných staníc (napríklad železničná stanica Nováky) alebo modely krajín, ktoré sú inšpirované skutočnými reálnymi zákutiami. Medzi nimi je napríklad železničná trať popri Balatone alebo železnica zo švajčiarskeho vidieka. 

Výstavu dotvára mestečko s pohyblivými vláčikmi z lega, statická expozícia vlakov z rôznych štátov a rôznych časových období a tiež fotodokumentácia z histórie a súčasnosti Nitrianskej poľnej železnice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies