Otvorili letisko v Burgase uzavreté po stredajšom výbuchu

NETKY.SK • 20 Júl 2012, 07:06 • 2 min
Otvorili letisko v Burgase uzavreté po stredajšom výbuchu

Otvorili letisko v Burgase uzavreté po stredajšom výbuchu - Doprava Bulharské úrady znovu otvorili letisko v Burgase, uzavreté po stredajšom útoku na izraelských turistov. Podľa informácií bulharskej tlačovej agentúry BTA burgaské letisko obnovilo prevádz

slovakia

left justify in out

img

Bulharské úrady znovu otvorili letisko v Burgase, uzavreté po stredajšom útoku na izraelských turistov. 
      Podľa informácií bulharskej tlačovej agentúry BTA burgaské letisko obnovilo prevádzku o 18.00 h miestneho času (17.00 SELČ). Počas zhruba 24-hodín trvajúceho uzavretia letiska boli všetky prichádzajúce i odchádzajúce lety presmerované do neďalekej Varny.
      Bulharsko po útoku sprísnilo bezpečnostné opatrenia na letiskách, v prístavoch i na autobusových a železničných staniciach. 
      V praxi sa to napríklad premietne do dôkladnejších kontrol cestujúcich a batožiny na letiskách. Cestujúci by preto mali byť na letisku najmenej dve hodiny pred plánovaným odletom. 
      Prísnejšie bezpečnostné prehliadky sa dotknú všetkých pasažierov, občanov krajín EÚ nevynímajúc. Bulharské ministerstvo dopravy však ubezpečilo, že podniklo všetky opatrenia na minimalizáciu meškaní letov. 
      Odpálenie nálože na burgaskom letisku si vyžiadalo životy piatich izraelských turistov a bulharského vodiča autobusu. Siedmou obeťou je samovražedný atentátnik, ktorého identita je zatiaľ predmetom vyšetrovania. 
      Tridsaťšesť Izraelčanov zranených pri stredajšom výbuchu sa dnes vrátilo naspäť do vlasti. Traja z nich utrpeli zranenia vážnejšieho charakteru. Telesné pozostatky piatich zabitých turistov vo veku 25-44 rokov privezie do Izraela vojenské lietadlo. Prvé pohreby by sa mali uskutočniť už v piatok. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies